1000ka za vsakogar Mežica, 4.-12-7-2020

1000 km dolgo etapno turistično kolesarjenje

v 8 etapah in 9 dneh primerno za vsakogar

Si želiš nekaj posebnega?

Dopust v Sloveniji?

Na kolesu?

Bi bil to zate pravi izziv?

 

1000ka za vsakogar

(etapno turistično kolesarjenje v 8 etapah in 9 dneh)

4.-12. julij 2020, Mežica

Kaj? 1000 km na kolesu? A ste normalni? Niti teoretično … nikoli … to ni zame … niti v enem tednu po etapah …

Če si prepričan/a, da tako dolgega kolesarjenja ne zmoreš, potem ga verjetno res ne zmoreš.

Če pa ti je ob tem vsaj malo zatrepetalo srce … če si dobil/a vsaj malo notranjega vznemirjenja, ki ga lahko predstavlja izziv prekolesariti tako dolgo razdaljo … morda čisto malo … a ravno dovolj, da bo spremenilo tvoj pogled na stvari, za katere si še do nedavnega mislil/a, da jih ne zmoreš … da so le za izbrance … v tem primeru ne oklevaj in poskusi … ne bo ti žal … verjetno se ti zdi nekaj nepredstavljivega, a prepričani smo, da zmoreš … uspelo ti bo … pomagali ti bomo in te vzpodbujali!

Ideja prekolesariti 1000 km se veliki večini človeštva zdi nekaj nepredstavljivega, brezveznega in nepotrebnega. A ljudje po svoji naravi iščemo nove in nove izzive in nekaterih se morda niti ne zavedamo. Poznamo precej ljudi, ki so se začeli ukvarjati s športom šele po tem, ko so nekoga videli za vzgled. Takrat se jim je življenje spremenilo in spoznali so, da brez aktivnega preživljanja prostega časa, ne morejo več živeti. In preživeti.

Si upaš prekolesariti 1000 km? V nobenem primeru ni enostavno prekolesariti te razdalje, a če si to želiš, te ne bo nič ustavilo.

1000ka za vsakogar, ki bo izključno po ozemlju Slovenije, se začne 4.7.2020 v Mežici na Koroškem, kjer bo 9 dni kasneje tudi cilj. To ne bo tekmovanje, ampak premikanje vaših lastnih mej, ob tem pa boste prevozili vse slovenske pokrajine ter se naužili lepot prelepe Slovenije. To bo kolesarjenje z dušo, kjer se bomo trudili in vam pomagali, da vam uspe na videz nepredstavljivo. Prekolesariti 1000 km. V 8 etapah v 9 dneh. To bo kolesarjenje z dušo, kjer si boste udeleženci pomagali med sabo, sklepali prijateljstva in širili svoja obzorja. Etape ne bodo predolge in ne bodo prezahtevne, zato se kolesarskega izziva 1000ka za vsakogar lahko udeleži vsak, ki ima vsaj malo kolesarske podlage. Lahko tudi z električnim kolesom. Kolikor bo le možno, se bomo izogibali večjim krajem in kolesarili po cestah, ki so manj obljudene. Morda bodo deloma tudi makadamske, vendar vse normalno prevozne s cestnim kolesom.

Po prvih štirih etapah bo dan počitka, po tem pa sledijo še zadnje štiri. Prav zadnja etapa bo najkrajša in v cilj bomo prikolesarili vsi skupaj. Med etapami bo možen tudi prevoz prtljage udeležencev.

Ni lepšega občutka, kot takrat, ko dosežeš cilj, o katerem si še nedavno nisi upal/a niti pomisliti. Verjemite nam (iz lastnih izkušenj), tak občutek je izjemen in z njim sta poplačana ves trud in odrekanje. Doseči nekaj, kar ne zmore vsak. Nekateri te občutke poznate, drugi jih boste šele spoznali.

Bodi pozitivno predrzen/a, preizkusi svoje meje in uspelo ti bo!

Nič ni nemogoče!

Morda boš na koncu tudi ti rekel/a: ”Čista uživancija!”

ekipa ŠD Bikepacking Slovenija