1000.si R

tek 1000 km

18.6.2022

1010 km

13500 višinskih metrov

max. 15 dni

1000.si R je eden najtežjih tekov kar jih obstaja. Premierna izvedba s štartom 18.6.2022 bo letos ena izmed redkih tako dolgih na svetu. Tak tek ni za vsakogar, je le za najbolj vzdržljive.

To bo tek, kjer je v cilju največja nagrada. Pozabite na denarne nagrade. Tega ne bo. Bo pa osebno zadovoljstvo po premagani poti. To največ šteje in ni je večje nagrade.

Ne le tek. Avantura. Premagovanje lastnih mej in mej mogočega. Bitka samega s sabo, z neskončnimi pretečenimi kilometri.

Je to sploh možno?

Je to sploh izvedljivo?

Je sploh kdo, ki to zmore?

Zato bo to tek le za izbrance. Tek s posebnim povabilom. Vsak se sicer lahko prijavi, a o udeležbi odloča organizator in ta odločitev je dokončna.

V Športnem društvu Bikepacking Slovenija se ukvarjamo s posebnimi projekti. Takimi, ki res niso za vsakega. Kot udeleženci in kot organizatorji.

Trasa

1000.si R je tek, ki v krogu poteka po ozemlju Republike Slovenije, https://ridewithgps.com/routes/38026478.

Štart in cilj sta v Ajdovščini.

Na trasi ni vmesnih kontrolnih točk. Krajšanje ali neupoštevanje trase je lahko le v primeru višje sile, ko je ogroženo zdravje ali življenje udeleženca. V takem primeru je obvezno takoj obvestiti organizatorja.

Kljub temu se morajo udeleženci po 499. km ustaviti in evidentirati v Mladinskem domu Hodoš, Hodoš 100, 9205 Hodoš (46.841500, 16.335030).

                             Kaj pričakovati?

Na tem teku mora imeti udeleženec ves čas ob sebi spremstvo, ki tekaču nudi vso potrebno podporo. Spremljevalna ekipa mora v vsakem trenutku šteti vsaj tri člane, ki se lahko v času teka menjajo. Spremljevalna ekipa ima svojega vodjo, ki se prav tako lahko menja. Vsako spremembo je potrebno sporočiti organizatorju.

Tekač teče po začrtani trasi in cestno prometnih predpisih, tam kjer je to mogoče pa po pločnikih ali kolesarskih stezah. Ves čas mora biti ob njem vsaj en član spremljevalne ekipe, ki zraven teče, kolesari… Tekač in ekipa tako v vsakem trenutku sestavljajo neločljivo celoto,

Tekač je podrejen odločitvam vodje ekipe. Organizator praviloma komunicira le z vodjo ekipe, ki vsaj dvakrat dnevno organizatorju sporoči psihofizično stanje tekača. V primeru, da je le-to slabo, lahko organizator odredi prisilni počitek, prekinitev ali odstop tekača.

Taktika tekača je njegova odločitev ali skupna odločitev celotne ekipe.

Tekač ima pri sebi gps sledilec. Enako tudi v primeru, ko je treba le-tega napolniti.

Tekač se lahko premika le naprej. V primeru počitka, prehrane, oskrbe in podobnega se lahko ustavi kjer koli.

Tekač lahko tudi začasno prekine s tekom (npr. zaradi počitka, zdravstvene oskrbe…) in je prepeljan do tam, kjer se bo to zgodilo. Ob vsakem takem dogodku je potrebno predhodno obvestiti organizatorja. Ko je razlog za prekinitev teka končan, je petrebno tekača prepeljati na mesto, kjer je pred tem prekinil s tekom.

Z vsakim tekačem bo pred prijavo in pred tekom opravljen individualni razgovor.

Pred štartom bo tudi sestanek tekačev in njihovih ekip. Želimo, da so tekači med sabo tekmeci, a hkrati prijatelji.

V primeru kakršnih koli težav kakega tekača ali njegove ekipe, mu mora ekipa, ki naleti na tak primer, pomagati.

Tekača lahko začasno spremljajo in mu pomagajo tudi nečlani spremljevalne ekipe.

Da ne pozabimo!

Tek je na lastno dgovornost!

Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne poškodbe tekača, članov spremljevalne ekipe, tretjih oseb ali poškodb katerih koli premičnin ali nepremičnin.

Pomembno!

To ne bo množičen tek, udeležba bo predvidoma štela okoli 5 tekačev.

Tekač mora v cilj priti v 15 dneh, kar pomeni okoli 70 km dnevno. No, to se pa že bolj spodbudno bere, kajne?

Vse ostale podrobnosti bomo reševali z zainteresiranimi tekači.

No, kdo si upa?

Kaj dobim za 250 € štartnine?

Izziv.

Nepozabno avanturo.

Preklinjanje organizatorja in vseh okoli sebe.

Premagovanje lastnih mej in mej mogočega.

Bitko samega s sabo, z neskončnimi pretečenimi kilometri.

Zadovoljstvo in olajšanje v cilju.

Možnost sodelovanja v Pravem slovenskem ultratekaškem izzivu.

Pravi slovenski ultratekaški izziv

Pozabite na teke, ki so dolgi ”le” 100 km. Pravi slovenski ultratekaški izziv bosta tvorila dva teka. Poleg 1000.si R še en malo krajši, ki pa pride na vrsto junija 2023!

Predprijava – zanima me