SLOVENSKI BIKEPACKING IZZIV

V letu 2023 ne načrtujemo Slovenskega bikepacking izziva.

V primeru drugačne odločitve ali drugačne izvedbe, bo to pravočasno objavljeno.

Slovenski bikepacking izziv 2022

Pozdravljeni!

Z veseljem naznanjamo popolnoma nov in v slovenskem bikepacking prostoru še neobdelan projekt.

V Športnem društvu Bikepacking Slovenija smo se odločili, da vam ponudimo izziv, kot ga v Sloveniji še ni bilo (prvič izveden leta 2021).

Slovenski bikepacking izziv pomeni v enem koledarskem letu prekolesariti:

  • 1000.si (Ajdovščina, 24.6.2021; 1000 km, max 80 ur; trasa znana) in
  • Ex Yu Adriatic Coast Bike race (Nova Gorica – Črna gora, 22.10.2022, cca 1100 km, max 85 ur; trasa fiksna, objavljena bo naknadno).

Obe razdalji lahko premagate kot posameznik ali v paru, vendar za Slovenski bikepacking izziv veljata le obe solo preizkušnji.

Bikepacking ti da svobodo, ko te nihče ne priganja. Le sam sebe. Voziš in uživaš. Tu ni spremljevalne ekipe, ki ves čas bdi nad tabo. Sam si. Sam skrbiš za prehrano, pijačo, počitek. Za vse si sam. Tudi za popravilo kolesa, če je to potrebno, ali pa za odpravo zdravstvenih težav. Ali pa za beg pred napadalnimi živalmi.

Bikepacking lahko pojmuješ kot dirko ali kot avanturo. Vseeno je. Želimo pa, da bikepacking pojmuješ kot doživetje in premagovanje samega sebe. Predvsem pa, da pri tem uživaš. Nikoli pa ne pozabite:

  • sami ste odgovorni za svojo vožnjo,
  • vozite sami, vsako zavetrje je prepovedano,
  • ni spremstva,
  • nobena tretja oseba vam ne sme pomagati,
  • oskrbite se lahko tam, kjer vsi ostali,
  • spoštujte pravila in poštenja,
  • ste ambasador bikepackinga.

Slovenski bikepacking izziv ni lahek, ni enostaven in ni za vsakogar. Je pa pravi izziv in magnet za vse ultrakolesarje, ki jim je bikepacking všeč in si ga želijo doseči. Za tiste ultraše, ki to že ste in tiste, ki bi to radi postali. To je izziv, ki je seveda namenjen vsem, ki si želite premagovati svoje lastne meje v neskončnost. Želimo krepiti zavest bikepackinga, ko po premaganih kilometrih lahko zares ceniš svoj dosežek.

Za sodelovanje v tem izzivu se ni potrebno posebej prijavljati, sodelujoče bomo razbrali iz rezultatov po prvi 1000 kilometrski preizkušnji.

Obe preizkušnji morate prevoziti v časovnem limitu, ki vključujejo morebitne časovne pribitke zaradi kazni.

Vsi, ki boste dosegli ta izziv, boste prejeli naziv ”Slovenski bikepacker 2022”, vključno s praktično nagrado (ne pričakujte denarnih nagrad!). Dobitnike tega laskavega naziva bomo objavili na spletni strani ŠD Bikepacking Slovenija (https://bikepackingslovenija.si/) in na FB, vendar le z imenom in priimkom, brez skupnih rezultatov.

Več informacij na

info@bikepackingslovenija.si

https://bikepackingslovenija.si/

https://www.facebook.com/Slovenski-bikepacking-izziv-Slovene-bikepacking-challenge-100616221992479

https://www.facebook.com/%C5%A0D-Bikepacking-Slovenija-108158787253787

https://www.facebook.com/1000si-112501707245370

Dobrodošli!

Ekipa ŠD Bikepacking Slovenija