BIKEPACKING

NAMIGI IZKUŠENIH MOJSTROV

Na tem mestu bodo objavljeni nekateri preprosti namigi izkušenih mojstrov bikepackinga, ki vam bodo lahko v pomoč v najrazličnejših situacijah, v katerih se boste znašli. To mesto ni namenjeno za debato o običajni vrsti opreme, ampak za posebne namige, ki so izven klasičnega dojemanja kolesarjenja.

Če imate tudi vi kak namig, ki bi ga radi delili z drugimi, nam pišite na info@bikepackingslovenija.si in z veseljem ga bomo objavili.

NAJLONKE

Dame že vedo, zakaj jih nosijo. Nudijo odlično zaščito proti mrazu in lahko jih uporabimo kot dodatne nogavice ali kot rokavčke. Pri tem se ni za ozirati, kaj bo rekla okolica, ampak imejte pred sabo le to, kaj vam v danem trenutku najbolj pomaga. Pozitivna stvar je tudi, da zavzamejo zelo malo prostora in tako lahko vedno najdemo prostor še za ta del dodatne opreme.

ALU FOLIJA

Znana tudi pod imenom zaščitna folija. Prvenstveno se jo uporablja za zaščito poškodovancev pred mrazom in vročino – odvisno na katero stran je obrnjena.

Kolesarji pa jo lahko uporabljamo tudi za zaščito pred dežjem. Razvijemo jo, razrežemo na manjše kose in se z njo obvijemo preko trupa, rok, nog, stopal … ter preko te folije oblečemo zgornja oblačila. Priporočljivo je, da je pod folijo vsaj en sloj oblačil.

Ker je originalno zložena zelo majhna, tudi ta zavzame zelo malo prostora, dobi pa se jo v vsaki stari avtomobilski prvi pomoči.

PLASTIČNE VREČKE S PATENTOM RAZLIČNIH VELIKOSTI

Tisti, ki se ukvarjamo z bikepackingom vemo, kako pomembno je, da so vse stvari, ki jih imamo s sabo, ustrezno sortirane. To sortiranje je najlažje narediti s pakiranjem v plastične vrečke s patentom. S tem pridobimo na preglednosti, poleg tega pa tak način tudi vsaj malo zaščiti vsebino pred vlago, ki lahko nastane, če torba, ki smo jo kupili kot nepremočljivo, vseeno odpove v dežju.

ČEVLJI: ŠPRINTARICE ALI MTB?

Šprintarice so lažje in na dolgih vožnjah z njimi porabljaš manj energije. Verjetno so tudi bolj udobne. Vse ok, dokler ni težav. Kaj pa če pride do tehničnih težav, ki jih sam ne moreš odpraviti in moraš peš naprej? V tem primeru so MTB čevlji veliko boljši, z njimi lahko normalno hodiš, še posebej, če je teren spolzek. Je pa res, da so MTB čevlji težji. Seveda je s tem povezano tudi vprašanje izbire pedal.

ČAS JE ZA TVOJE NOVO DOŽIVETJE