Vikend stoenka

Vikend stoenka

Športno društvo Bikepacking Slovenija med drugim skrbi tudi za promocijo športa, gibanja in zdravega načina življenja. To uresničujemo na različne načine. Tudi s projektom Vikend stoenka, ki je zorel že kar nekaj časa, zdaj pa je dokončno dozorel.

Kaj je to Vikend stoenka?

Projekt Vikend stoenka je celoletni izziv športne aktivnosti posameznika ali cele družine znotraj posameznega koledarskega leta. Začne se vsako leto 1.1. in konča 31.12, vanj pa se lahko vključite kadarkoli. Čeprav je v imenu projekta/izziva ime vikend, pa gre dejansko za tedensko evidentiranje vaših športnih aktivnosti. Glavni namen je spodbuda k športnim aktivnostim ali začetku ukvarjanja s športom.

Komu je namenjen ta projekt/izziv?

Projekt/izziv Vikend stoenka je namenjen:

 • vsem, ki ste že redno športno aktivni,
 • vsem, ki ste občasno športno aktivni,
 • vsem, ki bi radi postali športno aktivni, pa rabite motivacijo,
 • vsem, ki se še niste športno aktivni.

Komu ni namenjen:

 • profesionalnim športnikom.

Pravila

Projekt/izziv Vikend stoenka je globalen in se ga lahko udeleži kdor koli in iz katere koli države na svetu.

Prijave za projekt/izziv Vikend stoenka so možne na preko spletne strani https://bikepackingslovenija.si/vikend-stoenka/.

S prijavo in plačilom pristojbine dobite status aktivnega udeleženca. Pristojbina je letna (za celo koledarsko leto) ali polletna (od 1.7. do 31.12. – za tiste, ki se projektu priključijo med letom).

Pravila so zelo enostavna. Vsak teden znotraj posameznega koledarskega leta morate torej opraviti VSAJ ENO izmed naslednjih športnih aktivnosti:

 • najmanj 100 km kolesarjenja ali
 • najmanj 10 km teka ali
 • najmanj 15 km traila ali
 • najmanj 10 km hoje ali
 • vsaj 1 vzpon na kak hrib, goro ali le na lokalni kucelj.

Morda na prvi pogled zgleda veliko in komplicirano, vendar ko boste poskusili, boste videli, da temu ni tako.

Po lastni izbiri lahko izberete tudi kak drugo vrsto športnih aktivnosti, v vsakem primeru pa mora to biti na prostem. Dejavnosti v zaprtih prostorih ne štejejo.

Vaše športne aktivnosti so lahko razporejene preko celega tedna in se seštevajo ter med sabo dopolnjujejo. Torej: lahko je le ena v celoti, lahko jih med sabo kombinirate, kot na primer kolo, hojo, tek itd. Kombinacija pomeni vsaj dve različni športni aktivnosti v poljubni količini.

Upoštevajo se tudi dejavnosti v okviru organiziranih prireditev.

Projekta/izziva Vikend stoenka se lahko lotite kot posameznik ali kot družina.

Posameznik mora imeti dopolnjenih 18 let.

Družina ima status enega aktivnega udeleženca, sodelujejo pa vsi člani družine. Kot družina se štejeta dva zakonca, kakor tudi starši in neomejeno število otrok do 18 let starosti, pri čemer ni potrebno, da so pri vsaki aktivnosti vedno prisotni vsi, ampak vsaj eden. V tem primeru se razdalje in aktivnosti vsakega člana družine seštevajo in ni potrebno vsakemu posebej narediti celotno razdaljo ali aktivnost.

Vsak aktivni soudeleženec (posameznik ali družina) dobi poseben seznam, v katerega vpisuje svoje aktivnosti, ki jih lahko izvajate kjer koli na svetu. Aktivnostise vnašajo tedensko.

Morda vam ne bo uspelo biti športno aktiven vsak teden, a vredno se je potruditi, da bo izpolnjenih čim več tedenskih polj.

Vse športne aktivnosti se opravljajo prostovoljno, brez kakršnekoli prisile in z lastno odgovornostjo. Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne nastale poškodbe ali škodo, povzročeno tretjim osebam.

Vaša edina naloga je le, da ste športno aktivni, da svojo aktivnost evidentirate in nam jo do 10.1. vsakega naslednjega leta na e naslov bikepackingslovenija@gmail.com sporočite število, koliko tedenskih polj imate izpolnjenih. Dokazil ne pošiljajte, razen če vas za to ne zaprosimo posebej.

Posebna akcija: Pripelji prijatelja

Vsak posameznik, ki bo za projekt Vikend stoenka navdušil še vsaj tri posameznike ali družine, bo deležen 10% popusta pri pristojbini za naslednje leto. Tak posameznik mora najprej sam postati aktivni udeleženec, potem pa še tisti, ki jih navduši.

Enako velja za družine, ki prejmejo enak popust za naslednje leto, če navdušijo vsaj tri posameznike ali družine.

Nagrade

Posebnih nagrad ni, denarnih sploh ne. Največja nagrada je lastno zadovoljstvo po opravljenem izzivu.

Bo pa s praktično nagrado nagrajen tisti, ki bo športno aktiven največ tednov (posameznik in družina).

Izmed ostalih udeležencev, ki bodo gibali vsaj 10 tednov, bomo izžrebali enega posameznika in eno družino, ki bodo prav tako prejeli praktično nagrado.

Pristojbina za leto 2022

Posameznik

 • letno: 20 €
 • polletno: 15 €

Senior (nad 60 let)

 • letno: 15 €
 • polletno: 10 €

Družina

 • letno: 35 €
 • poletno: 25 €

Informacije

Informacije in odgovore na vsa vprašanja dobite na e naslovu  bikepackingslovenija@gmail.com