1000.si Kaj je to?

1000.si

… za tiste, ki želijo nekaj več …

1000.si ni več novost v slovenskem, evropskem in svetovnem kolesarskem prostoru.

Bikepacking dirka in brevet, ista trasa, štart isti dan, vendar vsaka v svojo smer.

Zgodovina cestnih bikepacking dirk v svetu je dolga kakih deset let, vsako leto jih je več, v vedno več delih sveta in te preizkušnje so vedno bolj popularne. Najdaljše so dolge tudi več kot 10.000 kilometrov, večina jih je med 2.500 in 4.000 kilometri, zato je naših 1000 kilometrov v primerjavi z njimi pravi palček. A naša lepa Slovenija nudi popolno traso za 1000 kilometrov in vsak jo lahko vzame na svoj način. Kot na primer za življenjski cilj, kot avanturo, kot premikanje svojih lastnih mej, kot pripravo in nabiranje izkušenj za kako daljšo preizkušnjo, … Pač, kakor si kdo zaželi.

V Športnem društvu Bikepacking Slovenija smo ponosni ker na tem področju v Sloveniji utiramo gaz, zato smo se tega lotili celovito in postopno. Želimo, da bikepacking postane način življenja, zato smo postavili precej stroga pravila, želimo uveljaviti resne etične in moralne standarde, vse to pa v samem bistvu ni nič drugače kot na veliki večini sorodnih tekmovanj po svetu.

Želimo, da si zaželite nekaj več in boste v cilju te nepozabne preizkušnje, ponosni nase, ko boste traso zmogli sami, brez pomoči ekipe, ki bi vas stregla spredaj in zadaj. Le tako boste lahko kadarkoli rekli, da ste vse to zmogli popolnoma sami.

Si tudi ti želiš nekaj več?

Mnogi zmorejo, redki si upajo!