KAJ JE TO

200 (BIKEPACKING) MILJ PO SLOVENIJI?

200 (bikepacking) milj po Sloveniji

… za sladokusce …

200 (bikepacking) milj po Sloveniji je novost v slovenskem, evropskem in svetovnem kolesarskem prostoru s prvo izvedbo leta 2020.

Zgodovina cestnih bikepacking dirk v svetu je dolga kakih deset let, vsako leto jih je več, v vedno več delih sveta in te preizkušnje so vedno bolj popularne. Najdaljše so dolge tudi več kot 10.000 kilometrov, večina jih je med 2.500 in 4.000 kilometri, zato je naših 200 milj oziroma 322 kilometrov res šprint varianta bikepacking dirke. Ena od posebnosti te dirke je, da je trasa speljana vsako leto drugje, želimo pa obisketi manj znana področja naše Slovenije.

Ta preizkušnja je namenjena predvsem vsem tistim, ki si želijo poskusiti tekmovalni bikepacking, a doslej niso imeli možnosti. To je razdalja, ki jo v 24 urah lahko prevozi vsak malo bolj pripravljen kolesar, vsako leto je razdalja različna, a praviloma ne daljša od 350 kilometrov. Ko vam bo to uspelo, si boste želeli vedno več in dalj.

V Športnem društvu Bikepacking Slovenija smo ponosni ker na tem področju v Sloveniji utiramo gaz, zato smo se tega lotili celovito in postopno. Želimo, da bikepacking postane način življenja, zato smo postavili precej stroga pravila, želimo uveljaviti resne etične in moralne standarde, vse to pa v samem bistvu ni nič drugače kot na veliki večini sorodnih tekmovanj po svetu.

Želimo, da si postanete bikepacking sladokusec in boste v cilju ponosni nase, ko boste traso zmogli sami, brez pomoči ekipe, ki bi vas stregla spredaj in zadaj. Le tako boste lahko kadarkoli rekli, da ste vse to zmogli popolnoma sami.

Si tudi ti sladokusec?